Продължете към съдържанието

Екипи за почистване на двора в частна къща София

Услугата почистване на двора в частна къща София се предлага в делник и в почивен ден. Ниски цени и пълен набор от качествено обслужване. Може да ни наемете за косене на трева, рязане на храсти, до изхвърляне на дънери и паднали дървета. Също така извършваме, рязане на опасни дървета и клони, събиране и изхвърляне на всякакъв тип зелени отпадъци.

Един важен момент за всеки собственик на имота са поддръжката и почистването на двора. Това, не е толкова страшно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Ако всичко е направено разумно, ще отделите малко време за общо почистване. За да върви всичко бързо и ефективно, се нуждаете от голямо желание да подредите нещата и познания откъде да започнете и как да планирате работата.

Всичко това ще е възможно с фирма по почистване на запустял двор София.

Кога е най-доброто време за почистване на двора?

Пролетното почистване на двора е най-оптималното време за генерално почистване на вашия имот. Вашият двор по това време трябва да бъде внимателно почистен след зимния сезон. За целта, трябва да освободите и изчистите пространствата около къщата. Основното, което се изисква от вас е да завършите почистването докрай, за да не премине работата в лятно почистване.

Какви инструменти са необходими?

За почистване на запустял двор София, ще ви трябва градински инструменти:

  • ръкавици,
  • престилка,
  • кърпа за почистване на листа,
  • гребло, лопата,
  • вила,
  • метла за трева,
  • стълба,
  • ножовка за дърво и метал,
  • ножици.

Всичко това в зависимост и колко е занемарен теренът.

Цени за почистване, които спестява вашето време и усилия

Събиране на боклук и сметоизвозване. Най-често почистването в двора на частна къща започва със събиране на боклук. Повечето на почиствания на запустели дворове София са осеяни със стари дъски, ръждясали листове хартия, арматура и други ненужни строителни материали. Основното нещо е да не слушате вътрешното си „може да е полезно“, в противен случай почистването на двора ще се превърне в преместване на нещата от едно място на друго. Разбира се, нещо може да се остави, но трябва да се съхранява на определено място. Някои могат да съхраняват повредени електрически уреди и стари мебели и други неща по дворовете си. Жалко е да изхвърлите, затова го пазете. Ако искате да освободите двора си, спрете да съжалявате – поставете всички тези неща на сметище или на боклука за метален скрап. Всички отпадъци се товарят в колата и се отвеждат на депо.

Отстраняване на корени, трева и плевели. Ако живеете в район, където растителността расте бързо, тогава трябва да знаете основните методи за справяне с тревата. Има три начина да се отървете от растителността: чрез ръчно прекопаване на тревата, скубане на корените или косене с тример или косачка за трева след използване на хербициди.

Не забравяйте, че освен прибраните трева и корени, в почвата са останали много семена, които дават постоянен растеж на плевелите. Можете да ги премахнете с помощта на химия, но си струва да запомните, че химикалите остават в почвата за дълго време и влияят негативно на градинските култури. Следователно използването на такива продукти за борба с плевелите трябва да се извършва само в определени случаи.

Изрязване на дървета и храсти по време на почистване на запустял двор София

Първо трябва да прегледате всички дървета и да отсечете изсъхналите. И ако искате да придадете на двора си уникален вид, можете да дадете на вашите дървета и храсти „прическа“, която ще им придаде специална индивидуалност. За да го направите сами, ви е необходим правилният инструмент, малко креативност и желание. Подходящ инструмент за това са градинските ножици и ножиците за подрязване. Не трябва да се бърза по този въпрос, грешките, направени по тази причина, могат да бъдат необратими. Най-добре е да се практикува в малки дървета и храсти.