Продължете към съдържанието

Почистване на запустели терени

Фирма за почистване на запустели терени от дървета и храсти идва на помощ. Нея може да наемете точно, когато смятате, че нещата са излезли извън контрол. С нея лесно и бързо ще може да въведете и най-запустелите зони в приказни градини и чудни дворни територии.

Кога се налага да потърсим фирма за почистване на запустели терени от дървета и храсти

Рано или късно всеки градинар се сблъсква с проблема със занемарените, обрасли, засегнати от плевели райони. Задачата за изчистване е свързана не само със ситуацията, когато придобиете крайградска зона в плачевно състояние.

Старите цветни лехи или „забравени“ тревни площи, обрасли масиви или неконтролируемо разпръснати плевели, които не са поддържани, не са никак рядка ситуация. И така, основният ключ към успеха при решаването на проблема с почистване на дворове София са търпението и издръжливостта.

Условно всички ситуации, когато е необходимо изчистване на територии, са разделени на три категории по сложност:

  • Разчистване от плевели;
  • Почистване на стари предмети, които с годините са трупани и хаотични разпръсвани по двора;
  • Почистване на цялата площ или част от занемарената площ, където, освен плевели и стари растения има и храсти, дървета и корени.

Третият вид почистване е най-трудният, трудоемък и отнема много време. Обикновено това е характерно за ситуации, когато купувате парцели в лошо състояние и са принудени първо да се справяте с това, което сте наследили, преди да създадете мечтаната градина.

Първите два вида подрязване може да са необходими, дори в обикновени градини. При такива се поддържа редовно и често се посещават от хора по поддръжката им. В крайна сметка, ако просто пропуснете малко време, не започнете да се борите с плевелите навреме или не забележите, че цветната леха е обрасла, тогава през следващата година добре поддържаните обекти ще се превърнат в пренебрегвани територии.

Спешните пътувания по работа, липсата на време, форсмажорните обстоятелства, често водят до занемаряване. Така в градината се появяват зони и предмети, които се нуждаят не само от редовна грижа, но и от почистване.

Винаги е по-добре да започнете разчистването, като премахнете отломките. Сред тях са:

  • клони
  • камъни;
  • строителни материали.

Това ще ви позволи да оцените реалното състояние на нещата и значително да опростите по-нататъшните действия.

За силно занемарени зони винаги можете да прибягвате до услугите на професионалисти. И така, ако искате да се справите сами със задачата, първото нещо, което не трябва да правите е да се отчайвате. Стъпка по стъпка, постепенно ще се справите с всеки проблем сами. Основното нещо е да поставите всичко „по рафтовете“ или казано по наше му „в ред“ и да не се опитвате незабавно да покриете целия проблем като цяло.

Изчистване на нежелана растителност

Преди да се отървете от плевелите и обрастването и да пристъпите към цялостно почистване на почвата, оценете характеристиките и състоянието на почвата по наличието на агресори, които са я заловили. В крайна сметка плевелите са най-простите „указатели“ за реакцията и характеристиките на почвата. И така, самозасяващият мак и подбел означават алкални почви, а трицветната теменуга и киселецът показват кисели. Глухарчето и пълзящият ранункулус се заселват в райони, където има проблеми с влагата, а нашественици като пълзяща житна трева, подагра и коприва обожават богатите на азот почви.

Плевелите трябва да бъдат идентифицирани по друга причина. Семенните плевели се разпространяват, чрез активно разпространение на семена, но кореновите плевели имат почти неразрушими корени, с които не е толкова лесно да се справите. Видът на плевелите директно определя химичните средства за борба, тъй като хербицидите се подбират според вида на нежеланата растителност.

На първо място, трябва да се погрижите за храстите и дърветата, предназначени за премахване, техния коренов растеж. Това е работа, която просто не може да се свърши. И това е най-отнемащата време от всички процедури, често изисква използване на оборудване. Едва, след което, можете да започнете плевене и почистване на почвата.

За всичко това и още много от полза може ад са услугите на екипите на Извозва.Сом.